Spruitjes stamppot met zoete aardappel

Ingrediƫnten

  • 750 gr spruitjes
  • 1500 gr zoete aardappel
  • 300 gr spekjes

Bereiding

Spruitjes uit een zak hoef je niet schoon te maken.

Schil de zoete aardappel en snijd in schijven, halveer de grootste schijven indien nodig zodat alle stukken ongeveer dezelfde maat hebben.

Spoel de zoete aardappel af.

Doe de spruitjes en de zoete aardappel in een grote pan en zet deze net onder water.

Bak de spekjes, en breng de tegelijkertijd de pan met de zoete aardappel en spruitjes aan de kook.

Als de aardappels zacht genoeg zijn (vermoedelijk al snel nadat het water kookt), giet dan het water af maar zorg dat er nog een laagje kookvocht achter blijft.

Stamp en roer alles door elkaar, en roer als laatste de gebakken spekjes erdoor.

Eventueel nog even roerend opwarmen, en daarna opscheppen en smullen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *