Boerenkool stamppot met zoete aardappel

Ingrediƫnten

  • 500 gr boerenkool
  • 1500 gr zoete aardappel
  • 300 gr spekjes
  • rookworst (hoeveelheid naar smaak)

Bereiding

Schil de zoete aardappel en snijd in schijven, halveer de grootste schijven indien nodig zodat alle stukken ongeveer dezelfde maat hebben.

Spoel de zoete aardappel af.

Doe de zoete aardappel en de boerenkool in een grote pan en zet deze net onder water.

Bak de spekjes, en breng de tegelijkertijd de pan met de zoete aardappel en boerenkool aan de kook.

Als het bijna kookt, voeg dan de rookworst toe.

Als de aardappels zacht genoeg zijn (vermoedelijk binnen 10 minuten nadat het water kookt), giet dan het water af maar zorg dat er nog een laagje kookvocht achter blijft.

Hou de rookworst apart, stamp en roer daarna alles door elkaar, en roer als laatste de gebakken spekjes erdoor.

Eventueel nog even roerend opwarmen, en daarna opscheppen, de rookworst erbij en smullen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *