Ingrediƫnten
- 750 gr spruitjes
- 1250 gr zoete aardappel
- 300 gr spekjes
Bereiding
Spruitjes uit een zak hoef je niet schoon te maken. Evt wel halveren zodat ze tegelijk met de zoete aardappelen gaar zijn.
Schil de zoete aardappel en snijd in schijven, halveer de grootste schijven indien nodig zodat alle stukken ongeveer dezelfde maat hebben.
Spoel de zoete aardappel af.
Doe de spruitjes (zie opmerking hierna) en de zoete aardappel in een grote pan en zet deze net onder water. De spruitjes duren iets langer, dus beter om deze eerst in de pan en aan de kook te brengen tenzij ze gehalveerd zijn dan kan het ook tegelijk.
Bak de spekjes, en breng de tegelijkertijd de pan met de zoete aardappel en spruitjes aan de kook.
Als de aardappels zacht genoeg zijn (vermoedelijk al snel nadat het water kookt), giet dan het water af maar zorg dat er nog een laagje kookvocht achter blijft.
Stamp en roer alles door elkaar, en roer als laatste de gebakken spekjes erdoor.
Eventueel nog even roerend opwarmen, en daarna opscheppen en smullen!